Göra en mus mer ergonomisk

Jag tycker att en normalstor mus är jobbig att använda. Därför föredrar jag de små mössen som brukar användas tillsammans med bärbara datorer.
Jag köpte en mus med måtten 77 x 35 mm och höjden 20 mm (se bilder nedan).När jag använder en minimus, låter jag fingrarna vila lätt på höger och vänster musknapp. Tyvärr är knapparna av metall och därför hala. Därför klistrade jag på epdm-gummi (tejpad baksida) med tjockleken 1,5 mm. Med detta får man en yta så att det inte känns ansträngande  att föra musen.

Ett annat tips är att det går bra att använda 2 möss samtidigt. Exempelvis används en mus för klick-funktionen och en för att föra pilen. Sätt en tapebit eller komihåglapp över dioden på den mus som används för klickfunktionen för annars flyttas pilen även om man rör ”klick-musen”.

Originalmus före montage av epdm-list
Mus med monterad epdm-list

Bajsplockare

För några år sedan hittade jag en förfrågan på Reumatikernas forum om en hundbajsplockare, som kunde användas utan att man behövde böja sig ner. Det hade tidigare funnits någon typ på marknaden, men vi kunde inte hitta den just då. För att lösa problemet  ändrade jag en befintlig griptång inköpt på Rusta. Inte kanske den bästa, men billig och med en del funktioner som en del andra inte har, som exempelvis att den är hopfällbar och att den kan låsas.

Före man går ut på promenad med hunden så monteras påsen på profilerna och griptången fälls ihop. Vid användning förs påsen över bajset, handtaget trycks ihop och därefter låser man med knappen på handtagets sida. Antingen knyter man ihop påsen direkt eller viker ihop griptången och knyter ihop påsen när man kommer hem.

Griptång i utfällt läge
Hundbajsplockare, Övre: Standard griptång, undre: med aluminiumprofiler för bajspåse
Plockare med monterad bajspåse klar för användning
Bajsplockaren med bajset i påsen, låst handtag och hopfälld