Bajsplockare

För några år sedan hittade jag en förfrågan på Reumatikernas forum om en hundbajsplockare, som kunde användas utan att man behövde böja sig ner. Det hade tidigare funnits någon typ på marknaden, men vi kunde inte hitta den just då. För att lösa problemet  ändrade jag en befintlig griptång inköpt på Rusta. Inte kanske den bästa, men billig och med en del funktioner som en del andra inte har, som exempelvis att den är hopfällbar och att den kan låsas.

Före man går ut på promenad med hunden så monteras påsen på profilerna och griptången fälls ihop. Vid användning förs påsen över bajset, handtaget trycks ihop och därefter låser man med knappen på handtagets sida. Antingen knyter man ihop påsen direkt eller viker ihop griptången och knyter ihop påsen när man kommer hem.

Griptång i utfällt läge
Hundbajsplockare, Övre: Standard griptång, undre: med aluminiumprofiler för bajspåse
Plockare med monterad bajspåse klar för användning
Bajsplockaren med bajset i påsen, låst handtag och hopfälld

14 tankar på “Bajsplockare”

 1. Vilken otroligt bra idé! Nu kan hundägare inte skylla på att de inte kan böja sig ner och plocka upp! Vi har en annan liknande griptång som nog också kan anpassas på liknande sätt. Har ni ”tillbehören” eller säljer den färdig på beställning eller kan ni tipsa om hur man bygger sin egen upplockare?

 2. Hej
  På Rustas plockare tas de runda plastdetaljerna bort och ersätts med plattstång av aluminium gärna profilerad. Längd ca 14 cm och bredd ca 2 cm.

  Om ni bygger en egen – lämna gärna en kommentar om det.

 3. Det måste ju vara många hundägare som har svårt att böja sig ned och plocka upp efter sin hund. Det ligger ju så mycket kvar längs gångvägarna. Själv har jag blivit stel och har lite ont iryggen, så jag har börjat leta efter ett verktyg. Trodde att det skulle gå lätt att hitta en tång eller skyffel. Men inte! förrrän nu!
  Jag måste bara ha en! Verkar ju kunna fungera. Är den provad ?
  Hälsningar Agneta

 4. Det var jag som ställde förfrågan på reumatikerförbundets forum, och fick en bajsplockare levererad till mig. Den fungerar bra, bara det att profilerna är lite vassa och kan lätt ha sönder påsen om man har en billig kvalité på påsarna. Men med en gummilist på profilen så är det problemet löst. Den fungerar utmärkt, i alla fall till två chihuahuas – som jag har – som inte lämnar särskilt stora högar.

  Det enda jag kan tycka är att den är lite klumpig att ta med eftersom jag sitter i permobil, men jag brukar ställa den på fotplattorna.

  Har du svårt att böja dig, kan jag verkligen rekommendera denna prylen!!

  /Mvh Linda

 5. Hej!
  Går det att beställa denna produkten? Jag skulle mer än gärna vilja köpa denna. Är stelopererad och har tyvärr mycket problem med ryggen efter 3 operationer. Även om jag har svårt att gå likaså så är det inte lika jobbigt att gå när man vet att det inte är svårt att plocka upp efter sin hund. Mycket tacksam för svar! Jag har själv varit inne på rusta men hittar ingen griptång. Har sökt på nätet för att ev. få min svåger att fixa en sådan. Men jag hittar ingen som är låsbar.
  MVH Emma

 6. Sitter i rullstol, har afasi och dysatri efter en stroke i 2007.
  Har hund (Golden), jag är mycket ”påhittig” men kan inte förverkliga mina ideer pg. handikappet.
  Fick ideen till bajsplockare i morse, jag såg att du hann före!
  Är bajsplockaren i production?

  mvh
  Bertil L

 7. Ååååå vart kan jag beställa en till mig ?? Kan den finnas på hjälpmedel affären ??

 8. Hej Rolf!
  Lite lustigt för jag fick av några vänner för några månader sen en precis likadan (ej omgjord) upp plockare från Florida med lite mer omständlig hantering i tullen.
  Jag undrade lite hur den kunde fungera för hundbajs, men upptäckte att den var perfekt att plocka upp golfbollar när man har svårt att nå ner till marken.
  Vilken lycka att då hitta den omgjord på nätet!!!!!
  Beställer gärna en då min ena dotter troligen kommer hem med en hund om någon vecka.
  Hälsningar Görel

 9. Hej.
  Ser att sidan är gammal men gör ett försök.
  Min mor på 80 år har fått en stroke och flyttat till ett samhälle nu.
  Hon kan ej plocka upp efter sina 2 hundar, har för dålig balans.
  Hon bodde på landet innan då gick det ju bra. Men nu är det bara en
  tidsfråga innan någon säger till henne.
  Tillverkas o säljs den??????
  Skulle verkligen behöva köpa en.
  Tacksam för svar.
  Mvh
  Yvonne Göransson

 10. Hej
  Kul att du hittade hundbajsplockaren.
  Meddela mig bara din adress så skickar jag en bajsplockare denna vecka.
  Pris med frakt är 350:- (skickas som skrymmande brev.)
  Fakturan skickas i paketet.

 11. Hej Rolf! Har skaffat en hundvalp i sommar och är rullstolsburen. Tränar dagligen och snart kommer jag kunna gå ut med hunden på egen hand. Letar efter en smart hundbajsplockare och ser att du konstruerat en som är ihopfällbar vilket gör den lätt att ta med.
  Jag vill köpa en om det går av dig.
  Med vänliga hälsningar
  Catharina Hånell

 12. Hej
  Jag är en kvinna på 60år som skall in och operera min höft . Och då får jag inte böja mig ner på 3 mån jag har 2 st schäfrar. Säljer du fortfarande dessa och vad kosta de? Elvy Ekholm

 13. Hejsan
  Tackar för beställningarna från ni som gjort inläggen ovan.
  Priset är 365:- inklusive frakt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.